Acceptera inte härskarteknik

Om du har nån i din närhet som ofta tar kommandot genom härskarteknik så är det dags att göra nåt åt det. Genom att gå en kurs kan du få verktygen som behövs.

De flesta har säkert råkat ut för personer som med stor enkelhet tar kommandot över varje situation. Personer som får dig att känna dig liten och obetydlig. Personer som kan tillintetgöra dina väl uttänkta argument på några sekunder. Det som dessa personer håller på med är nåt som kallas härskarteknik.

Du känner igen tekniken på att “härskaren” alltid kommer med dräpande svar, vad du än säger. Det kan vara nåt i stil med “jag har gjort det här i tjugo år, du ska inte tro att du kan mer än jag”. Det sista behöver inte alltid uttalas uttryckligen, men ligger dolt i budskapet.

Går en kurs i härskarteknik

Om du oftast slipper att ha med sådana personer att göra, eller om det är mindre viktiga saker som avhandlas, så kan du kanske svälja det som du utsätts för. Men om du har en släkting, chef eller kollega som ofta använder sig av härskarteknik, så är det värre. Det kan förstöra så mycket för dig. Särskilt om det är en person som du är tvungen att ta order från.

Du ska helt enkelt inte behöva stå ut med det. Du kan lära dig vilka verktyg du ska ta till för att ta tillbaka kommandot och inte låta dig tystas när du vet att du har rätt. Det du ska göra är helt enkelt att gå en kurs. För det finns sådana – kurser i att hantera härskartekniker.

27 Apr 2023