Arborist? Javisst!

Det verkar vara ett så trevligt arbete att arbeta med växter. Egentligen har jag en dröm om att flytta ut på landet och bli bonde. Jag kan se mig själv i ett soldränkt landskap, medan jag för mina lamm på bete. Lamm ska jag ha. Kanske en och annan gris, men inte för att äta, utan som sällskap. Jag antar att en gris skulle kunna lära sig lika väl som en fårhund att kunna samla in lammen när det är dags för dem att gå in i sina fårhus (det heter väl fårhus) till kvällen, så inga vargar kommer och äter upp dem på nätterna.

Min stora dröm är att flytta ut på landet

Jag drömmer om att jag ska flytta ut på landet, till ett rödmålat hus med en vedeldad spis, med egen brunn på gården och eget växthus, där jag ska odla allt det som jag behöver för att kunna försörja mig själv, och kanske sälja en del av det på marknaden. Medan jag jobbar som arborist och hjälper storstadsbor med allt som de behöver i sina trädgårdar. Då kommer jag med sågen och kapar träd, gör om det till ved, ger tips och råd om hur de ska få sina fruktträd att blomma, pollineras och sedan bära frukt.

Då jobbar jag bara på somrarna

På vintern ska jag inte behöva jobba. Då är det bara att arbeta med annat eller ta ledigt. Det måste väl vara så det är att bo på landet? Jag menar, vad ska man leva av under vinterhalvåret? Det är ju bara på somrarna som det kan växa någonting? Jag återkommer om jag har flyttat ut på landet. Då lovar jag att rapportera om det händer något som är av värde att rapportera om! Kanske jag då har provat på hur det är att arbeta som arborist. En arborist är någon som det jag tänker arbeta med; specialist på träd.

Mina vänner arbetar nämligen som arborister i Stockholm, och de tjänar riktigt bra som arborister åt rika stockholmare. De arbetar främts på Lidingö där många riktigt rika har stora trädgårdar och vill ha trädgårdsmästartjänster som de själva inte kan. Det ska jag också arbeta med, när jag har flyttat ut på landet och blivit bonde. Helst ska jag också få en massa bonde-ungar också. 

22 Nov 2018