Att gå en valpkurs i Göteborg ger vinster för livet

Som ung hund är man oerfaren men glad och har mycket energi. Hur gör man för att få fart på en slö ägare då? En valpkurs i Göteborg får igång de flesta.

Att flytta från mamma och syskon är en stor omställning. Plötsligt vet man inte riktigt vad som gäller längre. Mamma var sträng men rättvis och man förstod precis vad hon menade när hon gav en den där speciella blicken. Men, det var dags att flytta så man slapp bli hemmasittare. Den nya familjen verkar glad och trevlig.

Som valp är man både ett energiknippe och en liten soffpotatis. Aktivitet är ett måste men det är lika viktigt att kunna få komma till ro och sova – länge. En klok ägare ser till att ge sin valp tillräckligt av bådadera. Så är det detta med träning och uppfostran, förstås. Det är viktigt för en hund och det är viktigt ur ett socialt perspektiv.

Träna lärdomar och färdigheter för livet på valpkurs

Alla brukar betona att det är viktigt att en hund ska kunna gå fint i koppel och att den kommer på inkallning. Det är alldeles sant men det är inte det enda som räknas. Något av det viktigaste man kan träna på en valpkurs i Göteborg är sociala förmågor och att lära valpen att den är trygg.

Detta sker inte utan kontakt med andra hundar och människor. Som valp vill man inte bli skrämd av att det kommer en kaxig hund emot en på promenaden. Man behöver träning och förtroende för flockledaren, det vill säga ägaren. Detta ordnar man genom kontrollerat umgänge med andra.

3 Jun 2023