Behöver jag nya glasögon?

Häromdagen undrade jag (för hur många gånger) om jag börjar bli gammal?  Jag var ute med min lilla bil och körde hem min syster och hennes barn när jag tyckte att jag såg sämre (igen). Det var mörkt som vanligt, och jag missade en vägskylt med hastighetsbegränsning. Jag såg den inte. Min syster försökte säga till mig att det var 50 på en väg som jag trodde det var 70 på. Som tur var såg vi ingen polisbil. Men det hade ju kunnat dyka upp en – och då hade det varit kört.

Så nu undrar jag om det är dags för glasögon. Måste man ha särskilda glasögon bara när man kör bil? Jag vet att om det framkommer att man behöver glasögon när man ska ta sitt körkort, då måste man ju ha glasögon varje gång som jag kör bilen. Men det var ju ett par år sedan jag tog körkort (närmare bestämt 10 år sedan). Så det kanske är dags att gå till optikern?

Äntligen sett när de ritar på vägarna

Häromdagen såg jag när de ritade på vägarna. När man kör till mamma och pappa – på Bästkusten, så har man ibland inget annat att tänka på än bara följa vägarna som leder hem till dem. Då sitter jag och stirrar på vägmarkeringarna och undrar vem i sjutton det är som har som sitt jobb att rita dit en massa streck – hur roligt kan det vara, att måla vita och gula streck på vägarna mil efter mil? Hur många timmar tar inte det? Sedan såg jag en bil och en massa unga killar kring bilen och såg att de faktiskt målade dit strecken. Det gick otroligt långsamt. Killarna hoppade in och ut ur bilen som faktiskt ritade dit strecken – jo det var en bil som ritade dit dem(!) Sedan var det några killar som (jag vet inte vad de gjorde) men de hjälpte väl till på något sätt. Kanske såg de till så att bilen inte körde snett, så att strecken hamnade snett på vägen. I vilket fall – coolt var det.

Söker nytt jobb. Jag som förut var så glad i mitt jobb. Efter många år av jobb med höga krav, hektiska deadlines, och ett relativt fritt med ekonomiskt jobbiga år som frilans, har jag fått ett arbete, där jag inte behöver tänka. Är inte det fantastiskt? Men nu har jag blivit less på att inte tänka – att inte ha ett intellektuellt arbete alls, och vill jobba intellektuellt igen.

18 Dec 2019