Billackering i Stockholm - en bortglömd tjänst?

En sak som jag länge ha varit lite förundrad över gäller bilar. Hur har folk råd med nya bilar hela tiden? Vad hände med den gamla verkstaden? Reparerar man inte längre en bil? Jag har aldrig varit jätteintresserad av bilar. Jag älskar att köra, men jag kan typ ingenting om bilar eller motorer - mer än det mest pliktskyldiga som man lärde sig vid teorin inför att körkortet skulle bärgas.

Det jag vill dra mig till minnes från ungdomen var emellertid att de flesta hade ganska skruttiga bilar. Någo familj hade en gammal Saab, en annan åkte omkring i en Volvo med lite rostfläckar och en tredje körde kanske omkring i en gammal Opel. Det jag även minns var ideliga besök till verkstäder och till en billackering i Stockholm.

Det senare var alltid en höjdare för mig och mina yngre syskon. Jag minns att det luktade speciellt - förmodligen var det kanske inte helt kosher för oss barn att vistas där? - och att ägaren alltid bjöd på kakor och saft. Denna billackering i Stockholm fräschade upp vår bil typ varje år. Bort med rost, behandling av plåtskador och så på med ny lack. Minns jag inte helt fel så lackade pappa även om min cykel där en gång? Det måste jag fråga honom om.

Billackering behövs fortfarande

Min poäng: när besökte du en billackering senast - och när hörde du senast talas om en sådan? Det verkar vara en utdöende art - eller? Jag har faktiskt kollat upp lite kring detta och faktum är att det fortfarande finns ett behov. Den stora skillnaden verkar ligga i att bilarna idag är tillverkade av mer plast än tidigare och att detta gör att man snarare byter delar än att lacka om dem i samband med en krock.

Men, det sker fortfarande krockar, eller hur? Blir man påkörd på en parkering och ser att plåten tagit skada så kommer en billackering i Stockholm att vara det nummer man ringer först. Så länge vi krockar så kommer det att finnas ett behov av billackerare.

Det jag vill säga är att vi inte får glömma bort att det finns tjänster som kan användas för att fräscha upp en bil. Idag, när jag upplever att många spenderar väldigt mycket pengar på bilar, så kan detta vara värt att påminna om. Det går att göra en bil snygg igen, man behöver inte alltid köpa nytt. Investera i en äldre bil, besök en billackering i Stockholm och kör därifrån med en bil som är som ny igen. Det sparar dig pengar!

5 Jul 2021