Bilskrot i Södertälje tar emot din bil

Ignorera inte din gamla trasiga bil, bara för att du har köpt en ny. Låt den åka till en bilskrot i Södertälje. Där tas den om hand på ett miljövänligare sätt.

Du har säkert sett gamla bilar stå och förfalla på någon ödegård någonstans. Eller bortglömda bilar bakom en ladugård. Kanske har du till och med själv parkerat din trasiga bil i garaget, för att sedan glömma bort den? Det är inte ett ovanligt fenomen. Många tänker att de ska ta tag i sin gamla bil senare, men glömmer helt enkelt bort det.

Det är inte bra att gamla bilar står och förfaller runt om i landet. Olika partiklar och farliga vätskor kan leta sig ut i naturen och ner i grundvattnet. Låt istället en bilskrot i Södertälje ta hand om din gamla bil!

Bilskrot tar hand om farliga ämnen

På en bilskrot i Södertälje tas din bil hand om, enligt konstens alla regler. Ingen batterisyra eller spolarvätska hamnar i naturen. Många av bilens delar kan dessutom både återanvändas och återvinnas. Att återanvända fungerande komponenter är vanligt inom bilvärlden. Kanske har du en ovanlig bilmodell som är svår att hitta originaldelar till?

Många av bilens delar går även att återvinna, så att de kan bli nya saker. Visste du till exempel att aluminium går att återanvända om och om igen? En liten detalj i din bils motor kan smältas ner och få ett nytt liv som kaviartub, eller konservburk. Väldigt smart och smidigt! Låt inte din gamla bil stå och självdö i ett hörn. Ta den till en bilskrot, så att den kommer till nytta.

27 Mar 2023