Bli vegan du också – här är mina menytips

Det är framförallt två sakvegansk mat, cateringer du bör titta på innan catering beställs – meny och pris. En orsak att priserna är så olika är att menyerna ser olika ut. Det är därmed svårt att jämföra och avgöra att en restaurang är dyrare än en annan. För många är det bekvämt att välja en klassisk meny men våga tänk nytt. Varför inte välja vegansk catering nästa gång?

Här följer exempel på vad menyn kan bestå av. Exempel tagna från två olika restauranger i Stockholm som enbart erbjuder vegansk och vegetarianska menyer.

Wraps

Catering förknippas ofta med fina måltider som serveras snyggt på tallrikar vid borden. Men catering används också i mycket stor utsträckning till event och träffar där gästerna minglar tillsammans. Här fungerar vegansk wrap utmärkt. Lite större wraps som är inlindade i aluminiumfolie eller plastfilm. Innehållet kan vara varierande. I detta exempel var det humus som grund och därutöver grönsaker som gurka, sparris, rödkål och groddar.

Snittar

Även snittar är perfekt att bjuda på om det handlar om mingelparty eller liknande tillställning. Det är däremot inte lika uppskattat om det är finare middagsbjudning. När snittar beställs via catering kan man även beställa om cateringpersonalen ska gå runt och bjuda på snittarna och dricka eller om det enbart ska levereras till platsen.

Finmiddag

Det finns egentligen ingen begränsning för vad som kan serveras som finare trerättersmiddag. Det som kan begränsa är i så fall var cateringen ska levereras och när detta ska ske. Är det på en ö ute i Stockholms skärgård blir självklart antal restauranger som kan erbjuda leverans starkt begränsat. Detsamma kan gälla om festen ska pågå sent på natten och man vill ha varm mat levererad precis när maten ska ätas.

Kall mat ger flexibilitet

Genom att välja en kall meny skapas en större flexibilitet. Därmed kan i stort sett vilken restaurang i Stockholm anlitas. Maten kan nämligen levereras långt innan den ska ätas och bara hållas i kylskåp fram till dess. Det är ett smidigt alternativ om ett event ska hållas utomhus eller på ett läger. Här passar allt från vegansk wraps och tjockare pannkakor till fyllda smörgåsar.

Smoothie

Kanske inte vad man i första hand tänker på när det kommer till catering men med en växande hälsotrend har smoothie minst sagt tagit stora steg framåt. Det märks bland annat i matvarubutikerna som inte sällan har färdiga smoothies att köpa. De som beställs från restaurang är däremot hemlagade och garanterat fria från E-ämnen. Att hitta vegansk smoothie är absolut inte några svårigheter.

20 Mar 2019