Dags att byta ut min trasiga säng

God morgon på er!

Själv hade jag allt annat än en god morgon kan jag lova er och behövde en extra stor kopp kaffe imorse för att få styr på nerverna. Jag vaknade nämligen upp av ett enda stort BRAK!

Förvirrad och med ett rejält blåmärke på ena höften märkte jag att min säng helt givit vika. Sängfoten uppe vid ena hörnet hade brutits av och tippat mig och bäddmadrassen rakt ner i golvet. Inte skönt!

Jag borde ha klurat ut att det skulle hända förr eller senare förstås, då min gamla sängram har varit igenom ungefär sjuttiolva flyttar, har fått utstå ett antal fester där alla gäster suttit i den samtidigt och en del barnsligt hoppande och dansande när jag och mina vänner kommit hem efter kvällar på stan… inte det bästa för en säng direkt. Dessutom har jag haft den sen jag var 13 ungefär.

Men nu är det slut på den vänskapen och jag måste se mig om efter en ny säng. Jag vet knappt ens var jag ska börja leta och vilken modell jag ska välja. Hade inte direkt räknat med att behöva köpa en ny säng just nu så jag har inte gjort några efterforskningar kring vad som skulle passa bra.

Jag har hittat en del snygga sängar på några hemsidor men jag funderar mest över vad som skulle vara funktionellt och vad som passar min kropp bäst. Ska jag köra på fjädersäng eller en med fast ram? Ska den ha träsidor, metall eller textil? Jag blir tokig! Det finns så extremt mycket att välja på.

Sen spelar förstås ekonomin in också. Jag får nog överväga att ändra mina semesterplaner nu när det blev så här. En ordentlig säng är ju klart viktigare. Jag kanske får spendera en av mina semesterveckor med att provsova i min nya säng helt enkelt, hehe.

Jag ska hur som helst passa på att skaffa en säng som är minst 140 cm bred nu så att jag inte behöver uppgradera senare. Sen vill jag förstås att den ska passa in med resten av inredningen här hemma.

Jag tror det får bli en tur till några olika sängbutiker här i stan senare i veckan där jag kan provligga olika modeller och få lite tips av någon som är proffs på det här.

Så länge får jag ta bort den gamla trasiga sängramen och lägga madrassen på golvet. Inte direkt bekvämt, men jag överlever nog några dagar. Annars får jag sätta timern på kaffebryggaren en stund tidigare så att jag hinner brygga en hel kanna och kommer upp till jobbet.

Om någon har tips på bra sängar och vad som är skönast så uppskattas det varmt!

2 Aug 2017