Dags att sälja min bil

Jaha, nu var det dags för min bil, att inte komma genom besiktningen. Jag som har haft en sådan otrolig tur med min bil. Jag svarade på en annons som en kille annonserat om att han ville sälja sin Mitsubishi Carisma på Blocket. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när det kom till en bil, men när jag såg den insåg jag att min lycka var gjord – och det på riktigt!

När jag kom fram och såg bilen som var utannonserad, och titta in i den, i motorn, under bilen och sedan körde den och fick veta att den bara hade haft en enda ägare, att den dessutom hade fått en underredsbehandling mot rost och för det mesta stått inomhus i ett garage, och såg vilket ordentligt par som hade ägt bilen, såg jag till att slå till på en gång, så den inte skulle försvinna framför ögonen på mig. Bilen var nästan för bra för att vara sann!

När jag ska sälja min bil måste jag köpa en ny

Sedan dess har bilen gått som en klocka. Men nu blir jag tvungen att sälja min bil i Stockholm. Och det är en riktig sorglig historia att göra sig kvitt bilen nu när jag har fäst mig vid den. Kan man ha ett förhållande med en bil? Det känns nästan som det. Bilen och jag har verkligen rest många mil i hela vårt avlånga land. Den har gjort så att jag har kommit till Göteborg, och Västkusten, till Strömstad, Kungsbacka och på så många ställetn i västra Sverige. Jag har kunnat åka med den till flygplatsen och ta hem mig därifrån. Den har varit i Lycksele, Skellefteå, Umeå och längs Höga Kusten. Den har gjort det möjligt för mig att komma ut på stranden, till picknicken och många andra ställen. Jag har kunnat skjutsa alla mina vänner dit de har önskat.

Nu måste jag sälja min bil

Det som nu har gjort att jag inte fick igenom min bil genom bilbesiktningen är att min gamla bil inte har en fungeraden bromsservo längre. Och det har jag faktiskt känt. När jag ska bromsa in häftigt, har inte bromsen svarat på en gång som den brukade göra förut. Så när inte bilen gick igenom bilbesiktningen fick jag bestämma mig för om jag skulle behålla den eller sälja den. Och det tog mig fyra månader innan jag kunde göra mig av med den. Så kär har jag varit i  min bil. Det tog verkligen lång tid innan jag kunde sälja min bil i Stockholm.

8 Oct 2019