Dags för skidning? Eller?

Hur går det med den globala uppvärmningen? Kommer det alls att bli någon snö? Måste man åka till Åre varje gång som man vill åka skidor? Ett tag kunde man ju åka till Romme (utanför Borlänge) men frågan är om det kommer att gå i år. Än har det ju inte kommit någon snö, och det lilla som har kommit ger inga garantier för en riktig snöig vinter. Det är ju så underbart att ge sig ut på slalomskidorna och susa ner.

I år önskar jag mig snö på riktigt. I år ska jag nämligen fira jul med en kompis på hennes skidstuga som ligger i Idre, i Dalarna och då måste det ju komma så mycket snö i november att det blir möjligt att skida när vi ska vara där i december. I år vill jag verkligen njuta av vintersporter. Har köpt nya skidor på Rea. Och nu har jag till och med satsat på riktigt snygga kläder med märket Helly Hansen. De är så snygga och plötsligt ser jag sportig ut, jag som blir trött bara jag tänker på att gå ut och jogga. Som tur är går jag i alla fall på gym.

Zumba för hela slanten

Den enda slags sport jag utövar är Zumba. Det är en träningsform med mycket dans till härlig musik. Man märker inte att man tränar och rör på sig då man har en entusiastisk tränare som sätter på världens bästa musik, och så härmar man henne så gott det går. Hon visar hur man ska röra sig till musiken och så dansar man. När träningen är slut, märker man att man är helt slut. Dagen efter har man en riktig träningsvärk och det gör ont att överhuvudtaget röra på sig. Knappt så man kommer upp ur sängen. Ändå står man där nästa vecka och hoppar och skuttar till samma musik. Det är vanebildande. Men grejen är den att man mår bättre, orkar med mer, känner sig piggare och märker att magen inte hänger utanför kjolskanten, som den gjorde förut.

Nu ska det bli åka av

Förutom Zumbaträningen ska det bli åka av, sedan jag skaffade mig min skidutrustning. Jag älskar att stå på skidor, vilket är lite oväntat då jag annars inte åker något eller sportar. Men det är närheten till naturen som jag bara älskar. Jag minns en släktträff för flera år sedan när jag hälsade på min syster som bor norrut. Vi var ute i minus 10 grader och det var klart, och natt när vi tände facklor längs skidspåret och skidade nattetid i skenet av facklor. Det var magiskt!

28 Nov 2019