Det är väl att det finns bilskrot i Trollhättan

En bilskrot i Trollhättan kan ta hand om ett gammalt älskat fordon så att veteranbilsfantaster kan ta hand om delarna – det blir som ett nytt liv för dessa.

Melker skulle lämna gården utanför Trollhättan. Han hade i den längsta motsatt sig att flytta till något mer praktiskt för en äldre änkling. Här hade han ju sitt liv och sina minnen. Som den där gamla Volvo PV:n som stod i ladan. Det var i den han hade tagit Britta på utflykter när de först träffades.

Men nu hade han alltså till slut tagit reson och fått en plats på ett trygghetsboende inne i stan. Och gården skulle säljas. Idag var mäklaren där för att titta runt. De öppnade porten till ladan och gick in. Mäklaren tittade runt i röran. Hennes första kommentar var förstås att det behövde röjas ur.

Bilskroten var enda alternativet

Längst in hörnet stod PV:n. Melker blev faktiskt lite bestört när han tittade närmare på den. Det var nog något år sedan han sist kastat ett öga på den. Det hade visst regnat in i detta hörn av ladan och bilen var mycket rostigare än han mindes. Dessutom såg det ut som om det tagit sig in möss och ätit på inredningen.

“Den här får du nog lämna till en bilskrot”, sa mäklaren. “Den är väldigt nedgången men det kan finnas delar i den som är eftertraktade av de som sysslar med att renovera veteranbilar.” Melker var tvungen att hålla med. Det skar i hjärtat, men han kunde ju inte gärna ta med sig bilen till trygghetsboendet. Hitta mer info om en bilskrot på denna sida: bilskrottrollhättan.se

3 Apr 2023