Din däckverkstad kan mycket

En däckverkstad kan göra mer än att byta däck. De fixar däckförvaring, hjulinställning och hjälper dig att välja nya däck, så att din bil blir säker att köra.

En däckverkstad kan göra mycket mer än du tror. De tjänster som de kan erbjuda finns som regel inte i dina tankar annat än när det är dags att byta mellan vinter- och sommardäck. Om du hade tänkt på din däckverkstad lite mer, så hade du insett att de kan hjälpa dig på fler sätt än så.

Du kan till exempel förvara dina däck på deras däckhotell. Det är väl knappast ett hotell du själv hade velat bo på. Det ingår till exempel ingen frukost. Men däcken är nöjda ändå med att få tillbringa lågsäsongen tillsammans med sina kamrater. Själv slipper du att förvara och hantera tunga och smutsiga däck.

Bilens prestanda förbättras efter besök på däckverkstad

En annan sak som de är experter på, är att justera hjulinställningen. Rekommendationen är att se över hjulinställningen var tvåtusende mil eller en gång om året. Med rätt inställning kommer däcken att slitas mindre och bränsleförbrukningen blir lägre. Det finns alltså stora ekonomiska vinster att göra.

De som jobbar på din däckverkstad är också specialister på att välja nya däck till bilen, när dina gamla har blivit alltför slitna. Förutom att slitna däck som sagt leder till ökad bränsleförbrukning, så sänker de bilens prestanda. Är man snål så kanske man vill använda de gamla däcken så länge som möjligt. Men, när du hamnar i en krock på grund av att bromssträckan är lång, så ångrar du garanterat det.

30 Jul 2022