En resa till Tanzania

En resa till Tanzania har en hel del att erbjuda. Där finns det höga berg, vilda djur och obeskrivligt vackra platser så det är bara att välja och vraka.

När Fredrik hade friat till Anna började planeringen. Det som dock var roligast var själva bröllopsresan. Bägge två gillade värme kombinerat med lite äventyr så det tog inte lång tid innan de hittade sin destination. De skulle resa till Tanzania. Först några kvällar på Zanzibar för att landa i landet.

Sedan var det dags för äventyr. Även om de båda hade en önskan om att bestiga Kilimanjaro bestämde de att ta det en annan gång. Denna gång skulle de inte slita på kroppen och få träningsvärk utan istället njuta av vackra vilda djur under en safari. De hade bokat en privat tur där de skulle sova ute på savannen en natt.

Resa till Tanzania en perfekt start

När de bestämt sig för att resa till Tanzania ville de till en romantisk plats. Det var så de hittade Pemba. En exotisk ö med endast en väg. Det bästa sättet var att ta sig runt med cykel. Det fanns några sevärdheter som till exempel ruiner, men de trodde att de vackra stränderna skulle bli ett troligare val.

Väl på plats kunde de inget annat än förundras över skönheten. Bilderna hade inte gjort ön rättvisa. Stränderna hade den vitaste pudersanden och där fanns palmer och blommor överallt. Vattnet var varmt och inbjöd till bad dag som natt. Efter safarin var det den absolut bästa platsen att landa på.

31 May 2023