Familjerättsadvokat för barns rätt

Min syster ska skilja sig och det är jättetråkigt. Speciellt tråkigt är det ju för min syster och hennes man, och deras två barn, men eftersom jag och min syster står nära varandra blir jag också påverkad. Inte så att jag går omkring och gråter (direkt) men bara tanken på det lägger sig som en sorglig våt filt över mig. Det är tydligen extra svårt när de har barn. Om de inte hade haft det hade de varit skilda nästan samma dag som skilsmässopappren kom fram. Nu när de har barn måste de vänta i ett halvår innan skilsmässan går igenom. Sedan är det en massa andra saker när det gäller barnen som måste ordnas. Tyvärr kommer de inte längre fram till hur de vill göra. 

Finns familjerättsadvokater vid tvist om barn

Jag hoppas verkligen för alla de inblandades skull att det ordnar sig med alla frågor som gäller barnen att det inte utvecklas till någon tvist mellan dem. Det skulle vara så synd. Det är tydligen mycket man inte vet om, när man inte har barn. Som att det finns en massa regler och lagar när det kommer till barn. Det har lagstadgats om allt när det gäller barn. Som att var de ska bo, vem som ska bestämma över dem, och att de måste umgås med den andra föräldern – och att den andra föräldern kan få böta om de inte umgås med sitt barn, eller till och med, om de umgås för mycket med barnen.

Det finns flera jurister som är experter på det. Kommer föräldrarna inte överens kan de alltså stämma varandra i tingsrätten. Då blir det rättegång, och de företräds (som det heter) av jurister som försvarar dem. Och även om min syster långt ifrån är något socialfall, blir ändå socialtjänsten inblandad. De kallar min syster och hennes ex-man till samarbetssamtal om barnen. Där är det meningen att de ska komma överens. Som om det skulle hjälpa att några socialtanter sitter med dem och ska tvinga dem komma överens. Det som de behöver är ju psykologer som kan hjälpa min syster. Jag tycker det på allvar är en hemsk situation. 

Familjerätt - samlingsnamn för allt som rör en familj

Jag har faktiskt pratat med min systers advokat. Det verkar vara en riktigt bra och trevlig person. Hon verkar insatt i allt som rör min systers barn. Det är enligt lagen tydligen så att barn ska komma till tals. Egentligen ska alla fråga barnen själva om hur de vill göra, var de vill bo, och hur de vill göra med umgänget med den förälder som de inte bor med. Men tydligen är det få som bryr sig om var barnen vill. Mycket tydligt verkar det vara föräldrarna som bestämmer över barnen, trots att lagen säger att barnen ska tillfrågas om alla frågor som rör deras boende, vårdnad och umgänge.

Oberoende hur gamla barnen är, ska man fråga dem om hur de vill ha det i sina egna liv. Tyvärr är det på många håll så att ingen – absolut ingen – frågar barnen själva hur de vill ha det. Det är ganska upprörande att det är så. Jag hoppas verkligen att det löser sig för mina syskonbarn och för min syster. Vill du veta mer kan du googla familjerätt i Stockholm. Måtte detta vansinne sluta omedelbart. 

7 Dec 2017