Flytta till Malmö?

Ska man flytta till Malmö? Sambon har äntligen fått jobb där, men vill vi verkligen flytta till Malmö? Är man dum som tvekar? Jag skulle inte ha tvekat en sekund att flytta till Götet, men Malmö? Har de inte en massa skjutningar där? Det har de ju i Götet också... men Malmö vet jag så lite om. Det enda som hittills har visat sig bra med Malmö är sambons jobb.

Jag vet ju att det betyder mycket för sambon att få exakt det jobb som han vill ha. Jag avundas inte honom alls, så som han har det just nu; ett jobb som han inte vill ha och som han har gått och väntat på det perfekta jobbet.... och nu när han äntligen har fått det, är jag inte säker på att jag vill följa med. Är jag självisk? Jag måste ju också tänka på om jag trivs. Och jag måste ju få ett jobb som jag vill ha. Annars blir ju situationen det omvända och då har inget  blivit bättre alls.

Malmö är inte så stor stad som jag trodde. De som bor i centrala Malmö är bara dryga 300.000 invånare men räknar man med Stormalmö plus Köpenhamn (varför skulle man räkna med den danska huvudstaden?) så blir det 4 miljoner invånare. Det märks ju på Malmös historia att den har varit dansk (precis som Götet med!).

Kultur i Malmö

Man kan ju gå på Malmö Stadsteater, gå på Operan, man kan se Malmö Redhawks spela, man kan gå på stadsmuseet och moderna museet, spela bort sina pengar på casinot, titta på baseboll,  ja det mesta är ju sig likt som på alla andra ställen. Det som skulle kunna locka är att det mesta när det kommer till uteliv, restaurangbesök och nöjen, så är det billigare i Malmö än på andra ställen. Det är relativt billigt att röra sig ute på stan, att äta ute och gå på olika nöjen i Malmö. Det enda som är svårare i Malmö än på andra ställen är att förstå vad de säger. Herregud, vad säger folk? Hur ska jag lära mig skånska? Och hur skulle man hitta ett hus eller lägenhet i Malmö?

Jag har i alla fall hittat en städfirma som kan hjälpa en med hemstädning och senare med flyttstädningen i Malmö, om man nu skulle behöva det, men hemstädningen är framför allt viktigast. Här kan man läsa mer: https://www.flyttstädningmalmö.biz

15 Jan 2020