Förlovningsringar - vanliga frågor

Dags att köpa förlovningsringar? Att som par ta steget och förlova sig med varandra är att också - på en helt annan nivå - lova varandra kärlek och ömhet genom resten av livet.

Förlovningsringar blir en symbol för den kärlek man känner för den andra och det är en viktig sådan: man kan titta ner på ringen och känna tillbaka hur mycket man de facto älskar den andra personen. Att förlova sig och att köpa förlovningsringar är en resa och vi ska här nedan underlätta den genom att ge svar på några vanliga frågor - enligt följande:

Vad är förlovningsringar?

En förlovningsring är en symbol för kärlek. Förr var det också ett informellt löfte om en kommande vigsel och ett stundande giftermål. Det gäller även i vår tid, men reglerna är mer svävande. Vill ni bara förlova er så är det okej: det finns inget krav på att ni även måste gifta er - och likväl finns inget krav på att ni måste förlova er innan ni gifter er. Vi lever i ett modernt och progressivt samhälle.

Hur hittar jag förlovningsringar?

Ett bra sätt är att använda internet och se över utbudet där. Online kan du hitta ringar av alla tänkbara slag och där olika metaller, ädelstenar och annat finns - och där samma sak gäller för exempelvis storlekar. Fördelen med att köpa förlovningsringar online är att det ger dig bättre priser. Nackdelen är att du inte kan prova ut dem innan. Du kan däremot ofta skicka tillbaka utan någon kostnad om köpet inte skulle vara till belåtenhet.

Hur hittar jag rätt förlovningsringar?

Var noga med att välja en ring utifrån dels er smak och dels också efter er livsstil. Har ni ett väldigt aktivt liv så kan en slät ring i exempelvis guld vara en bra lösning. Då slipper ni ta av- och sätta på ringarna varje dag. Var även noga med måtten. Man kan korrigera ringar i efterhand och exempelvis göra dem mindre, men besöker du en guldsmed så kan denne mäta för en billig peng.

10 Jun 2023