Grädden på moset - en akuttandläkare

Som om det inte vore nog med allt som rör syrrans vårdnadstvist så har även jag fått en släng av sleven. First things first dock; gällande min syster och hennes förra man så har det inte hänt så värst mycket. De deltar i samarbetssamtal och försöker hitta lösningar. Eller: min syster försöker hitta olika lösningar och hennes ex sitter tydligen mest och håller på med sin mobil under dessa träffar. Då han inte gör det så sitter han och hånler eller ljuger ihop olika historier om allt fruktansvärt han råkat ut för och hur synd det är om honom.

Han är ju onekligen en medborgare i ett sagoland numera - det måste fler än vi upptäcka snart. Frågan är om det inte är dags att se över vilken typ av medicinering han behöver? Det om det.

Min syster kämpar vidare och försöker vara den större människan i detta. Jag fattar inte hur hon orkar. Varje morgon kliver hon upp med ett leende på läpparna och hittar på saker att göra med barnen.

Hon är en exemplarisk mamma.I förrgår så anmälde hon barnen till samtal hos en barnpsykolog då hon läst att barn ofta tar stor skada vid en vårdnadstvist. Barnens pappa satt förmodligen och pillade sig i naveln, tittade på fotboll och rättade sin stryktipskupong. Som han brukar göra.

Jag bet av tanden på ett saltkorn

Jag kan inte se hur hon inte skulle få ensam vårdnad. Nu över till mitt eget problem som blev mer av det akuta slaget. Vi satt nämligen och åt middag. Syrran hade lagat till en supergod gryta med kyckling och vi drack lite vin till - superhärligt. Till dess att jag bestämde mig för att salta på grytan lite.

Jag strösslade på lite flingsalt, tog gaffeln och stoppade in en tugga i munnen. Kras. Jag bet rakt in i ett saltkorn (hur hårda kan de vara egentligen?) och bet av en del av en kindtand. Det gjorde så jäkla ont och jag fick anstränga mig för att inte skrika ut alla fula ord jag lärt mig genom åren. Det slutade med att syrran fick ringa en akuttandläkare.

Tanden lagades och allt verkar bra

Vi fick höra att tandläkarmottagningen höll på att stänga, men att de hade en akuttid som snart gick ut. Tydligen så erbjuder många tandläkare i Stockholm kontakt med en akuttandläkare och avsätter speciella tider för dessa så att man får gå före i kön. Vid snart fyllda 30 år fick jag alltså äntligen gå före i en kö - synd bara att det gällde akuttandvård. Vi kastade oss in i bilen och åkte till Solna. Jag, syrran och barnen (som skötte sig exemplariskt).

Behandlingen tog väl drygt en timme och min akutandläkare sa att han trodde att lagningen skulle hålla. Vi bokade dock in en tid för återbesök om några veckor för säkerhets skull. Det kan nog vara bra, för då jag tänker efter så var det nog säkert fem år sedan jag senast undersökte mina tänder. Har man inte ont eller några problem så blir det lätt så.

Kanske hade en enkel undersökning kunnat förhindra olyckan från att inträffa? Ja, det är en annan fråga. Nu ska jag öppna en flaska vin och bjuda min syster på ett glas. Det förtjänar hon verkligen.

3 Oct 2018