Ja! Nu har jag äntligen fått mitt körkort!

Yes, nu har jag äntligen fått mitt körkort. Som jag har kämpat med detta, men nu har jag i alla fall inte gjortt det förgäves. Nu sitter jag emd körkortet i min hand och ja.... jag är lycklig. Det är känslan som jag har. Jävlar vad duktig jag är som gjorde detta. Och alla ni andra som inte vet hur det är att ta körkort – det är som ett jobb. Först ska man övnngsköra, sedan plugga in alla trafikskyltar, alla regler om hur man kör, hur man parkerar, hur man gör när det är halt, vad man ska tänka på innan man sätter sig i bilen, bedöma risk och så vidare och så vidare. Dessutom ska man skriva prov, och köra upp. Och det värsta av allt: man ska betala för hela kalaset också! Om man inte väljer en bra och prisvärd körskola, betalar man skjortan för körkortet.

Mina vänner undrar vad jag håller på med

Jag har så många vänner och bekanta i Stockholm som undrar vad jag håller på med, egentligen. De undar varför jag lägger ner all den här tiden på en liten plastbit. Grejen är att jag måste kunna köra till mamma och pappa, och de behöver hjälp med allt möjligt och då är det så bra att ha detta körkortet. Det är en annan frihet när man har bil och körkort! I helgen köpte jag min första bil. En japan, en Mitsubishi som endast har haft en enda ägare. Han tog oförskämt lite betalt för den och han har dessutom haft den stående i ett garage den mesta tiden. Nu ville han ha en större familjebil, och ville bara bli av med den, utan att behöva pengarna, så han begärde nästan ingenting för den. Dessutom fick jag helt nya vinterdäck med bilen. Bara det kostade hälften av vad bilen kostade mig och ändå var den bara 20 år gammal.

Nu kan jag röra mig fritt mellan Stockholm och Göteborg

Det som är så bra med att äntligen ha körkortet är att jag inte behöver planera mina resor fram och tillbaka mellan Stockholm och Göteborg. Det är bara att sätta mig bakom ratten och köra, när jag märker att jag har några dagar som jag kan ta ledigt och köra i väg. Som tur är jag anställd med flexibel arbetstid, vilket innebär att jag kan jobba var som helst bara jag har tillgång till wifi och kan sitta ner i lugn och ro och sköta mitt arbete. Så jag har så stor frihet, med mitt jobb, mitt körkort och min bil. Vill du också ta körkort? Då kan du läsa mer här om min körskola som var så bra.

28 Nov 2018