Jag har slutat tro på pigor i hemmen

Jag har aldrig dolt att jag är feminist och röstar vänster när jag väl röstar. Jag vet flera av mina kompisar som helt enkelt struntar i att rösta. De tycker inte att det spelar någon roll. De har slutat tro på att det gör någon skillnad om de röstar eller inte. De bara; ”äh, vem bryr sig, det blir ändå ingen förändring”, eller; ”alla politiker gör samma saker och tycker ändå likadant”. Och jag bara; ”nä, alla gör inte likadant eller tycker likadant”.

Det gör faktiskt skillnad att rösta. Om man inte röstar, ger man ju bort sin röst till dem som vill sänka skatterna och låta alla skattepengar gå till kapitalistsvin, eller hur? Du håller väl med mig? Går man inte och röstar, ger du bort din makt att bestämma hur du vill ha det, till någon som tycker exakt tvärtemot vad du tycker. Så enkelt är det.

Jag hymlar inte med att jag är feminist

Så, eftersom jag är feminist och röstar vänster, har jag alltid tyckt att det är så förlegat att anlita städare, chaufförer och tjejer som kommer hem till en bara för att hämta barn på dagis, eller skola, läsa läxor med dem, laga deras mat och natta dem, bara för att föräldrarna är så upptagna med sitt arbete, att de inte hinner bry sig om sina avkomlingar. Men, jag har helt enkelt slutat tro att de som kommer hem till folk är offer för kapitalisthungriga rika människor. Varför då? Är jag någon som bara byter åsikt bara så där? Nä. Så är det inte.

Min syster har fått mig att ändra åsikt

Min syster, som står inför sin skilsmässa, har kämpat så hårt med hela skilsmässan, utflytten av sin man – och barnen är alldeles upp och ner. Själv jobbar jag ju heltid. Jag önskar att jag hade hunnit hjälpa henne mer, men jag har inte den tiden. Jag önskar att jag hade det, men efter jobbet är jag så trött. Det är först på helgen som jag skulle kunna hjälpa henne, men då behöver jag själv städa, handla, tvätta och laga mat. Däremellan vill jag faktiskt hinna träffa mina polare. Sedan har hela helgen gått – och har jag hunnit hjälpa min syster? Nä. Dessutom är det på eftermiddagarna sin hon behöver mest hjälp, med barnen. Och då är jag på jobbet fortfarande. På kvällarna är det enklare för henne, eftersom hon kan gå hem från jobbet och vara med sina barn. Så, räddningen för henne har helt enkelt varit att anlita en firma som har tagit på sig allt möjligt för att hjälpa henne. De städar, hämtar barnen, lagar mat och är med dem tills hon kommer hem. Sedan är de med sin pappa varannan vecka. Då hinner hon med allt som hon inte hinner med när barnen bor hemma med henne.

Socialtjänsten är på min syster

Det är så viktigt för henne, eftersom socialtjänsten är på henne och gör hembesök eftersom hennes före detta man har fått för sig att hon inte är någon bra mamma. Fattar inte varför han har valt att göra så här. Hela han är. Så förändrad. Man undrar ju vad som har hänt med honom. Nåja. Just nu är det ganska lugnt. Snart lägger dig det värsta och det mesta återgår till det normala. Den här firman som hon har hittat är kanonbra. De hjälper till med allt möjligt, och så får hon dra av kostnaderna så att det inte blir så dyrt det de hjälper henne med. På helgerna till exempel, då slipper hon städa, eftersom de städar åt henne på torsdagar, så det är så fint när helgen kommer. Under vardagarna är det ändå ingen som bryr sig om det är städat eller inte. Så nu har jag ändrat mig om att anlita någon som kommer hem och städar åt en. Det är ju bara jättebra.

Vill du själv anlita en bra stäfirma som utför hemstädning i Nacka? Läs då här: http://www.hemstädningnacka.se.

15 Mar 2018