Julmarknad Lubeck - kom i rätt stämning

Har du svårt att komma i rätt stämning inför julen? För många så blir julen och de veckor som föregår denna högtid mest en stor press och stress. Man ska ordna med julklappar, man ska handla mat, man ska jobba ikapp och man ska samtidigt också försöka få hela vardagen att gå ihop. Detta pussel har många bitar och dessa är svåra att passa in i varandra. Ett tips i detta är att boka in en resa för en julmarknad i Lubeck.

Genom det så kommer du garanterat i rätt julstämning och du hinner samtidigt också med att både handla julklappar och varva ner inombords. En julmarknad i Tyskland är någonting helt annat än en motsvarande sådan i Sverige. I Tyskland är julmarknaden en väsentlig del av julen och det handlar inte, som i många svenska fall, om någonting som pliktskyldigt arrangeras i våra städer.

Lubeck - en världskänd stad

En julmarknad i Lubeck - som är ansedd som en av de absolut bästa i hela Tyskland och som lockar besökare från hela Europa - ger dig allt du behöver för att få in julstämningen. Det bjuds på ljus, det finns hur många gammaldags marknadsstånd som helst, det finns massor av saker, föremål och hantverk att köpa och det finns utöver detta också mat i massor där tyska delikatesser väntar på dig - och givetvis även den marsipan som Lubeck är världskänd för.

Att en julmarknad i Lubeck dessutom äger rum i Gamla Stan gör inte saken sämre. Gamla Stan i Lubeck är upptagen på UNESCOs lista över världsarv och att gå omkring där är att vandra genom historiska gränder och i tysk arkitektur då den är som allra bäst.

Boka en bussresa till Lubeck

Resan dit sker bäst med buss och färja. En rekommendation i sammanhanget är att välja en paketresa där hotellnätter, färja, middagar och shopping inkluderas. Det enda du behöver göra genom att välja ett sådant paket är att fokusera på att hitta julen inom dig. Vilket sällan är svårt på en julmarknad i Lubeck.

24 Nov 2022