Lite inblick i mitt jobb

Jag har gått en vidareutbildning på mitt jobb. Min arbetsledare tycker att jag ska bli något slags chef. Och jag är glad om jag kan göra något annat än det som jag annars gör på jobbet. Jag gillar verkligen variation, och komma iväg och göra annat. Det kan bli lite väl mycket av ett och det samma hela tiden. Då är det jättekul att komma ut och lära sig nya saker.

Min vidareutbildning är några gånger per månad

Vi går på utbildning några gånger per månad och får nya uppgifter som vi ska göra, antingen på jobbet eller privat. Det handlar en hel del om att jobba med sig själv och bli en ledare. En ledare tycker dock jag att man föds till. Det är inget som man kan lära sig. Antingen är man en ledare eller så är man inte det. Det är inte som att lära sig ett språk. Ett språk kan alla lära sig. Ju mindre man är desto snabbare går det.

Men en ledare kan man inte lära sig att bli. Det måste man ha med sig. Däremot kan man bli en bättre ledare. En bra ledare är någon som har ett helikopterperspektiv; som ser helheten och har överblicken över en organisation och vet hur man ska lösa olika situationer och inte bara ser en enda sak, utan helst alla delar i företaget.

Jag hoppas att jag ska kunna bli en sådan ledare, som ser allt det där som inte andra ser, för att de bara arbetar med sin del. Och när alla arbetar med sin del, då har till sist ingen överblicken över alla delarna. Det är där ledaren kommer in, och har överblick över alla delar.

Utbildningsföretaget är experter på grupprocesser

Den utbildning jag går, leds av ett företag med människor som alla har arbetat en hel del med att fundera vad ledarskap är och hur man leder en grupp av medarbetare och hur man kan få ett helt företag att fungera bättre, arbeta bättre tillsammans och hur en ledare får gruppen med människor att arbeta bättre tillsammans. När jag sedan kommer tillbaka till jobbet kan det vara konstigt att jobba med dem som jag har jobbat med tidigare om jag plötsligt ska vara den som bestämmer. Så jag kommer att säga upp mig och söka nytt jobb, när jag är klar med min utbildning och arbeta med något annat. Om du också är intresserad av en ledarskapsutbildning kan du läsa mer om min vidarerutbildning här: https://www.stqm.com.

24 May 2019