Man kan visst vara feminist och se snygg ut!

Självklart kan man vara både feminist och försöka se så snygg ut som möjligt. Faran är ju om man ständigt strävar efter att se så modellaktig ut som möjligt. Är det därför man vill se snygg ut eller är det för att jag själv vill det? Är det för att bli accepterad av ett patriarkalt samhälle, som kräver ett särskilt utseende, eller är det för min egen skull? Att hetsa sig själv för att bli accepterad och ständigt söka andras uppskattning är ju bara patetiskt.

Mindre risk i dag

Gör man skönhetsingrepp idag, är det ju det samma risk som att färga håret, måla naglarna, eller något liknande. Man behöver inte lägga sig under kniven för att förbättra sitt utseende. Utvecklingen har fört oss och vi behöver inte använda botox i ansiktet längre. Botox – jag fattar inte att någon vågar injicera det giftet i ansiktet. Och det man sprutar i ansiktet, når ju hjärnan förr eller senare. Tänk om alla hjärncellerna dör av giftet?

V Soft Lift - en trådmetod

Den senaste metoden som jag känner till är den som kallas V Soft Lift, ansiktet som lyfts, får en V-form. Metoden kommer från Sydkorea, där de egentligen alltid har opererat sina ansikten. Tyvärr är det västerländska idealet det som styr skönhetsindustrin. Alla skådespelare och artister opererar sina ögon, så att de får nedfällda ögonlock som västerlänningar har. De gör om sina näsor, så de blir högre och rakare, vilket förändrar deras profil. De gör om ansiktsformen, så den inte är så rund. Det skönhetsidealet har spritt sig så de flesta tjejer i Seoul har opererat sina ögon, så de har nedfällda ögonlock. Till Sverige kom metoden för några år sedan och har visat sig riktigt bra. Nu är ju inte vi i behov av nedfällda ögonlock, utan av att bara strama åt huden under ögonen, vid skrattrynkorna, runt munnen och på halsen. Därför har de utvecklat metoden så att man kan utnyttja rutmönstret på oss västerlänningar som vi önskar det. Eftersom metoden inte inbegriper något gift eller stora risker, med en operation, tycker jag att det inte är mer fel än att man sminkar sig, klipper sig, färgar håret eller förlänger naglarna.

Gör det  ALDRIG på avbetalning

Däremot ska man aldrig göra det på avbetalning. Det är direkt dumt. Gör det när du har finansieringen klar. Många av de här klinikerna erbjuder att göra ingreppen på avbetalning, men det tycker jag bara är dumt, eftersom de lägger på både ränta och administrationsavgifter så att du hamnar att betala stora summor för att ”lyfta” ditt ansikte. Då är det bättre att spara lite varje månad och sedan göra det, när du har summan på kontot.

Sluta i tid

En annan risk är att det  kan vara svårt att sluta. Jag har vänner som inte kan sluta. Det är som när man renoverar hemma. När man ser ett renoverat rum, vill man göra om alla rum hemma. Börjar man kolla på sina brister och sådant man inte är nöjd med, är det lätt att plötsligt bli missnöjd med allt möjligt. Det är precis vad de här klinikerna vill och att man ska hålla på med detta i det oändliga. Till sist har man ingen fläck på kroppen som man är nöjd med. Så gör du ett ingrepp, bestäm dig på förhand att inte göra fler.

27 Dec 2017