Märks att solen har vänt

Vilken ghärlgi helg vi har haft. Har du också märkt det? Att solen har vänt och att vi är på väg mot vår på nytt. Förra veckan var det absolut inte så, då var det djupaste vinter, men så plötsligt i lördags var allting annorlunda. Då var det som om vintern förlorade och våren vann. Plötsligt var det vårsol, små bäckar rann på gatorna och den snöoväder som härskade i Stockholm tidigare i förra veckan var borta. Vilket märkligt väder vi har numera. Våren kommer när som helst. Man vet aldrig riktigt när det hela infaller. Det enda jag vet är att det är dags att skaffa sig ett riktigt solskydd så att man inte blir bländad av den starka vårsolen när det är dags.

Markiser i alla slags färger

Numera finns det markiser i alla slags färger och mönster. Det är så stora variationer på maskiser som man kan få nuförtiden. Och det är inte bara markiser som man drar ovanför fönster, utan även markiser som man kan ha sidledes, längs med altanen eller terassen. Då drar man ut markisen som en vägg längs med altanen. Det blir då ett vindskydd mot den kalla vårvinden och man kan sitta utomhus under längre tid än annars. 

Börjat intressera mig för inredning

Jag har faktiskt börjat intressera mig för inredning och har tänkt renovera mina fönster. Har fått ett bra erbjudande som jag inte kan motstå på renovering. Med de generösa skatteavdrag som man får på all slags renovering så lönar det sig faktiskt att genomföra en fönsterrenovering. Fördelarna överväger när det kommer till fönsterrenovering, mina fönster håller för längre tid. Det blir snyggare för mig, samtidigt som att det höjer värdet på min bostad för att sedan när det kanske är dags för att sälja då kan jag få mer för bostaden än om jag har fula och nerslitna fönster.

Markiser på nyrenoverade fönster

Sedan vill jag ha markiser på mina fönster, och jag tror att det blir som pricken över i:et. Det kommer att bli så snyggt. Just nu har jag en grå fasad på huset där jag bor och jag funderar på att skaffa en röd markis till mina fönster. Då kommer jag att låta renovera mina fönster i samma färg, som ska gå i samma nyans som markiserna och jag tror att det kommer att bli jättesnyggt. Jag har bestämt mig för dem som jag har hittat och är så fina markiser i Sollentuna.

11 Feb 2019