Min kompis har adopterat hundar

Jag var bortrest hos en kompis som bor i Gävle över helgen. Hon är världens gulligaste kompis, med ett hjärta på rätta stället. Jag ville åka och besöka henne sedan hon berättade för mig att hon hade varit i Spanien och adopterat tre hundar. När jag såg dem, var det som om mitt hjärta smälte.

Det syntes på långa vägar att hundarna hade varit med om tuffa saker. De såg så ledsna och traumatiserade ut. Jag tror att alla djur kan vara med om traumatiska saker och att det syns på dem när de har varit med om hemska saker. Vad vet vi ju inte, eller jo, en del vet vi. När de hade kommit till hundstallet i Spanien hade de varit lösdrivande hundar. Två av dem hade fötts på gatan, av en herrelös tik. Den tredje hade hittats smutsig och nerkyld på en gata och en hundfångare hade tagit den till hundstallet.

Hundarna var inte vana att vara inomhus

Nu har min kompis varit i Spanien och tagit hem hundarna. De hade aldrig varit inomhus, var livrädda för att åka flyg och det tar väl ett tag innan de förstår att de har ett nytt hem hos min kompis. Det ska faktiskt bli riktigt intressant att se deras förvandling. Redan nu såg de bra mycket gladare ut än på de foton som min kompis hade tagit på dem på det gamla hundstallet.

Hon var tvungen att vaccinera dem mot valpsjuka och låta en veterinär kontrollera så att de inte hade maskar eller löss. Nu hade de eget chip i örat och egna pass – jo, hundar har tydligen egna pass. Precis som vi människor. Bra, eller hur? Då kan de resa i Europa med min kompis, om hon nu vill det.

Jättemycket att städa hemma hos henne

Det enda som var negativt, var att det krävs av min kompisar att städa mycket mer än förut. I alla fall hade hon kommit fram till det, framför allt just nu, när det är slask, sand och grus som alla tre hundarna drar in. Då är det bra att veta att en sådan som hon, som har tre nya hundar hemma hos sig, kan anlita professionell hemstädning, så slipper hon slita ut sig till det. Det räcker ju att hon jobbar heltid för att försörja sig och hennes tre hundar. Fritiden kommer ändå att gå åt till att få hundarna att anpassa sig till henne och läka såren från tiden som vildhundar i Spanien. 

Vi satt hemma hos henne och funderade över hur hon ska klara av att både ha de tre hundarna och hinna jobba. Då googlade vi hemstädning i Gävle och hittade detta företag. Dem kan hon anlita och ändå få ett trevlig och rent hem samtidigt.

19 Mar 2018