När man behöver en låssmed

Det är inte ofta som man har så stor otur som jag hade i helgen. Jag har varit så glad över min nya bil. Den har alla nya effekter som jag önskar mig av en bil som man köper på den här delen av millennieskiftet; hybridbil på två bränslen, startknapp och alla andra nymodigheter som jag önskar mig på bilarna. Den är så smidig, går tyst och drar knappt någon bränsle alls.

Så gick det till när jag lämnade bilen på tomgång

Jag skulle rulla iväg till jobbet som vanligt, när jag backade ut bilen ur garaget. Stängde bildörren som jag brukar, gick ut och skulle stänga garagedörren efter mig när bildörren gick i baklås. Helt plötsligt gick det inte att komma in i bilen igen. Jag frsökte och petade och försökte komma in i bilen igen, men nix. Klockan tickade och jag var tvungen att ta mig in i bilen. Så jag fick helt enkelt ringa en låssmed på Södermalm, som är mästare på att ta sig in i bilarna. Han kom och vips var han inne i bilen och jag kunde köra iväg. Som tur var hade han låsjour tidigt på morgonen så att jag kunde köra in till jobbet. 

Så snabb han var på att ta sig in i bilen

Låssmeden var som den värsta biltjuven. Det gick snabbt för honom att ta sig in i bilen. Jag är glad att han jobbar på rätt sida om lagen och inte är biltjuv på riktigt. Det är nämligen inte lätt att ta sig in i våra digitala bilar som vi har nu för tiden. Låsen på bilarna är mycket mer avancerade. Förut kunde man ju ta sig in genom fönstret och se till att få in en smal arm genom an springa i fönstret och veva, eller pressa ner fönstret för att sedan komma åt låset på bilen och ta sig in den vägen, men med fönsterhissar som numera finns på alla bilar, kan man ju inte pressa ner fönstret såsom man kunde på de gamla bilarna.

Jag tror att alla borde ha en låssmed som man känner väl till, då allt kan hända. Det är så många bland mina vänner som har låst sig ute (mest jag själv förstås), eller som har barn som har råkat tappa hemnycklarna. Det händer alla, att man behöver en låssmed som kommer och hjälper en antingen om man har tappat nycklarna själv eller om någon i familjen har gort det. Här kan du läsa om en låssmed på Södermalm, om du också får panik: https://www.låssmedsödermalm.nu.

8 Apr 2019