Nu har jag varit till optikern!

Nu har jag äntligen varit till optikern. Jag har nämligen märkt att jag ser sämre än annars. Men vet ni, det var inte så att jag ser sämre, jag ser faktiskt bättre. Det vill säga, jag hade riktigt dålig syn när jag kom upp i tonåren. När jag var 14 fick jag mina första glasögon, då optikern slog fast att jag var kraftigt närsynt. Jag som inte förstod att jag såg dåligt, trodde att mina kompisar som hade en rosa skjorta, egentligen var vit- och rödrutig, och att trädens blad inte var synliga från andra sidan gatan, visst var fullt synliga. Under några år, blev synen allt sämre, tills man nästan hade ledsyn.

Men nu, har jag tydligen fått bättre ögon och det är därför som jag ser sämre med mina gamla glasögon. De är nämligen alldeles för starka. Jag behöver knappt ha glasögon alls nu, när jag kör bil. Däremot behöver jag nya läsglasögon. När jag ska läsa känns det som om inte armarna är tillräckligt långa. Till sist sa min optiker till mig, när jag var där senast, att jag helt enkelt behöver läsglasögon, men kan lägga mina andra glasögon åt sidan och inte behöver dem längre.

Nu har jag läsglasögon och nya "datorglasögon"

Det visade sig alltså att jag både behöver läsglasögon men också nya slags glasögon för att jag ska se tydligt vad som står på min datorskärm på jobbet. Så nu har jag "datorglasögon" också. Bra, eller hur? Dem fick jag dessutom av min arbetsgivare. Tydligen ska de stå för allt som har med arbetsredskap att göra. Och till det ingår tydligen glasögon som man kan behöva för att kunna läsa det som står på datorskärmen. Så jag tycker att jag har det bra. Jag har väl äntligen lärt mig tycka om glasögon. När man var ung och ville se snygg ut, då var ju glasögon det fulaste som fanns. Men nu har jag vant mig vid glasögon och tycker inte alls att de är fula längre.

Det finns så många snygga glasögon

Det kanske inte alls är bara min smak som har förändrats. Det har ju faktiskt och dessutom kommit nya glasögon som är så snygga. 70-talet har kommit tillbaka när det gäller mode på glasögon. De snygga pilotglasögonen har kommit tillbaka och dem tyckar jag om. Sedan är det riktigt roligt att kunna byta glasögon. Jag har både lättare och smalare platsglasögon som jag kan ha när jag läser en liten text, och snyggare terminalglasögon när jag ska jobba på datorn och dem har jag i flera olika färger.

18 Jan 2020