Överväger catering till mammas födelsedag

Jag lovade i ett svagt ögonblick att sköta planeringen kring mammas födelsedagsfest. Hon fyller femtio år i början av januari och det känns som att snaran börjar dras åt mer och mer. Det är lite för mycket att göra. Jag har hittills i alla fall lyckats med att trycka alla inbjudningskort och skicka ut dessa. Som vanligt så har dock några inte bemötad sig med att svara. Ska det behöva vara så svårt? Skickar man ett datum för o.s.a så kan man väl försöka hålla det? Nu tvingas jag ringa runt och höra om de som inte svarat verkligen kommer. Tröttsamt och tidskrävande.

Lokal har jag också fixat - något som inte är det lättaste i Stockholm. Risken finns att jag tagit i överkant då jag räknat med att alla gäster - även de som inte svarat - kommer att dyka upp. Jaja, det blir väl ett större dansgolv i värsta fall. Pappa då - ska inte han hjälpa till? Jo, man kan tycka det, men han anser att hans jobb är att A) betala det jag bokar in (någots om han gör väldigt bra) och B) hålla mamma borta från planeringen då allt ska bli en överraskning. Jag kan inte vänta mig någon vidare hjälp från honom.

Jag hade tänkt laga alla mat själv, men nu har jag istället börjat överväga catering. Detta av flera olika skäl. Dels så vill jag vara med på festen, jag vill inte stå fast i köket och hålla på att lägga upp en massa snittar, värma på mat och förbereda efterrätten - jag vill fira mamma. Såklart. Dels så har jag fått tips av en kompis om ett företag inom catering i Stockholm som ska vara väldigt kundmedvetna och som - framförallt - har flera, spännande menyer att välja bland. Jag har kollat runt lite och just nu så lutar det åt att jag kommer att beställa en plockbuffé eller en klassisk trerättersmeny. I och med att vi är några vegetarianer så måste jag först ringa och kolla med företaget om de har några alternativ för oss icke-kött-ätare. Tittar man på sidan så erbjuder de sallad som caterings å det borde inte vara några större problem. Catering får det nog bli!

Gud, vad stressad jag blir. Snart är det jul och nyårsafton också. Hur ska jag hinna med allting? Högtalare, musik, lekar, frågesport… Vad gör man egentligen på en 50-årsfest?

Jaja, vi får ta en kopp kaffe på saken. Det löser sig nog.

30 Nov 2017