Plastik utan kirurgi - Hiss eller Diss?

Goddag på er!

Jag har tidigare skrivit inlägg om att man ska våga visa upp sin kropp och vara stolt över sina kurvor. Jag såg igår ett företag där man kan ta bort kroppsfett utan kirurgi. Företaget (www.coolsculptings.se) håller på med något som heter coolsculpting. Jag har kollat på en video för att se hur det går till. Det är en maskin som suger upp huden och som gör huden (och fettet innanför) iskallt under en kortare tidsperiod (typ max 1 timme) och därefter masseras huden ner igen. Inom 8-10 veckor så har kroppen sedan brutit ner fettet som fanns i området. Vissa områden kan behöva behandlas flera gånger om det är väldigt mycket fett som ska bort. Man kan även behöva ta på närliggande områden, annars kan det bli ett platt område medan fett är kvar runt omkring det behandlade området. Behandlingen kan ta bort love handles, fett på benen, ryggen, magen, armarna, hakan.. Ja you name it. Det verkar fungera på de flesta ställen på kroppen där du har fett.

Hiss eller diss?

Jag personligen tycker ju att alla stolt ska visa upp sina kroppar och att ingen ska behöva skämmas över sina kurvor. Ska man göra en fettreduceringsoperation så tycker jag att coolsculpting verkar mer “skonsamt” än att göra en operation med fettsugning. Metoden är en hiss, om det verkligen fungerar. Diss - för att jag personligen inte tycker att någon ska behöva göra det. Det som jag tror många kan glömma eller blunda för är att fettet kommer tillbaka om man inte börjar träna eller ändrar sin kost.

Skönhetsingrepp vanligare idag än förr?

Jag vet inte om skönhetsingrepp har blivit vanligare idag än vad det var förut. Jag misstänker att det kan vara så i och med att många ingreppen ser mer naturliga ut nuförtiden. Jag menar alltså att en bröstförstoring inte behöver se ut som två stora vattenmeloner som håller på att spricka, utan de kan nu faktiskt se relativt naturligt ut. Jag har pratat med många personer som har gjort olika skönhetsingrepp, men som faktiskt inte syns. Det kan vara näskorrigering, hakimplantat, laserbehandlingar, bröstförminskning likväl som bröstförstoring eller bröstlyft.

Alla har sina egna anledningar till varför de väljer att lägga sig under kniven eller genomgå ett skönhetsingrepp. Jag önskar att fler människor kunde se den fina insidan istället för att vara så fokuserade på det yttre. Men samtidigt är jag glad för de personer som kan bli lite nöjdare med sina kroppar tack vare behandlingar och ingrepp. Det är ändå i slutändan upp till var och en att skapa sin egen lycka. Jag hoppas bara att jag kan bidra till att någon känner sig lite mer bekväm i sin kropp - utan behandlingar. Alla är vi fina som vi är!

9 Jul 2017