Rusta och matcha – rustar och matchar dig för rätt jobb

Rusta och matcha är en tjänst som hjälper långtidsarbetslösa att komma i arbete. Fokus ligger på den arbetssökandes kvaliteter och har hjälpt många människor.

Känner du att du hamnat utanför arbetsmarknaden? I dag lever många människor i relativt utanförskap på grund av att de inte lyckas hitta ett arbete. Att gå arbetslös i många år kan ha stor negativ påverkan på såväl självkänsla och självförtroende som mental hälsa.

För dig som är ofrivilligt arbetslös kan det vara värt att undersöka möjligheterna att få ta del av tjänsten Rusta och matcha. Den erbjuds av privata aktörer via Arbetsförmedlingen, och du har möjlighet att själv välja hos vilken aktör du vill genomföra programmet. Arbetsförmedlingen behöver först godkänna dig för Rusta och matcha för att du ska kunna ta del av det.

Rusta och matcha är ett omfattande och effektivt program

Det finns ett flertal aktörer som erbjuder Rusta och matcha i Örebro. Du som blir inskriven i Rusta och matcha kommer få ta del av ett omfattande program, som utgår från din unika situation. Fokuset för Rusta och matcha ligger på att hitta arbeten och utbildningar som passar den arbetssökande, inte tvärtom.

Däremot kommer du rustas för att maximera dina chanser till att få ett jobb som passar dig. Det är inte ovanligt att människor misslyckas med sina jobbansökningar på grund av att de söker fel jobb. Med hjälp av Rusta och matcha kommer du vara säker på att du verkligen är rätt person för jobbet du söker.

5 Apr 2023