Så blir du en stark och självständig Kvinna

Vad är en stark och självständig kvinna?

Det behöver inte vara att du klarar av allt själv och är helt självständig på alla fronter. Ibland behöver alla en axel att luta sig mot. Men det finns några saker som du kan ha i åtanke om du vill växa som person. Men du är stark och självständig kan du faktiskt klara det mesta på egen hand. Ingen är superman, oavsett kön. Jag har tagit fram några konkreta guide-lines för dig som vill bli mer självständig. Denna lista gäller ju även självklart för männen i samhället. Alla kan vi växa som individer för att kunna bidra till en bättre tillvaro.

Stå för dina misstag

Kom inte med bortförklaringar eller skyll dina misstag på andra personer. Stå för det du har gjort. Det ger dig ryggrad.

Lär av dina misstag och sluta älta

Det finns ingenting positivt med att leva i det förflutna. Acceptera det du inte kan få ogjort, men lär dig av det så det inte händer igen. Lev i nuet!

Våga förändra

Det är okej att börja om, eller gå mot strömmen och våga prova nya saker. Vi välkomnar förändringar, ser möjligheterna och inser när det är dags att göra en förändring i livet.

Bry dig om andra

Det är inte okej att mobba, prata om någon bakom dennes rygg eller att trycka ner andra människor. Alla är vi unika och förtjänar varandras respekt och empati. Ordspråket “behandla andra som du själv vill bli behandlad” går aldrig ur tiden.

Älska dig själv

Vi måste älska oss själva och kunna ta hand om oss själva innan vi kan göra detsamma för andra. Dessutom är vi värda all framgång i världen och vi vågar tro på oss själva.

Vi lämnar det som inte är bra för oss

En dålig relation, oavsett om det är vänskap, kärlek eller jobb, lämnar vi för att må bättre. Vi måste alltid kliva bakåt och se det med ett större perspektiv. Ger det oss inget nyttigt, lämna. Det kan ibland vara tufft, men det är värt det.

Vi tar tag i problemen

Det är alltid lätt att vända ryggen mot problemen eller försöka gömma undan dem, eller hoppas att någon annan ska ta tag i problemet. Men varje gång du tar tag i det så lär du dig något och ibland så är det vad som krävs för att du ska ta dig vidare. Så om du möter ett problem, ta tag i det istället.

20 Apr 2017