Så fungerar samarbetssamtal

Som jag har skrivit förut har min syster en pågående vårdnadstvist om sitt barn, och man slutar väl aldrig att förvånas. Det som förvånar mest är de konstiga beslut som socialtjänsten fattar om samarbeten mellan henne och barnens pappa. Jag menar; umgänge mellan barnens pappa och barnen är ju för att barnen har rätt att umgås. Inte föräldrarnas. Och om han inte dyker upp, ska väl inte barnen straffas för det? Eller hur? Ändå tycker de att min syster ska se till att han umgås med sina barn. Men om han inte dyker upp – vad ska hon göra åt det? Hon kan varken tvinga honom att umgås med sina barn, och hon borde verkligen inte tvinga barnen att umgås med en pappa – som aldrig dyker upp.

Han har stämt henne till tingsrätten

Sedan har han mage att stämma henne till tingsrätten...för att han inte dyker upp när han ska träffa barnen. Vad ska hon göra? Jag sa till henne att få tag i en riktigt duktig advokat, jag menar, blir man stämd till något i en tingsrätt, måste man ha bästa tänkbara juridiska ombudet. Så tänker jag. Hon tog faktiskt kontakt med en duktig advokat i Stockholm. Det första samtalet tog hon nästan 2.000 för, det var hon tvungen att betala direkt. Men resten kommer att gå på hemförsäkringen, jag visste inte att en hemförsäkringen kunde ta sådana saker, men det är jättebra för min syster.

Det är tufft att ensam betala allt

Annars hade hon blivit ruinerad, för det är mycket tuffare att bli ensamstående, när man har varit två och delat på alla utgifter tidigare. Jag får gå in och stötta henne ekonomiskt, lite grann. Det är ju ändå mina systerbarn det handlar om, och jag vill inte att hon ska bo på gatan – söta öde! Annars är det ju semestertider, men vet inte hur mycket "semester" det blir för henne och barnen nu. Även om de skulle få åka iväg på en riktig semester, skulle det ändå inte blir någon riktig avkoppling, är jag rädd. 

Att stanna kvar i Stockholm är ingen semester

Stannar hon kvar i Stockholm blir det ingen semester, då är det bättre att hon följer med till "Bästkusten" (Göteborg) och är ute i skärgården med mina föräldrar. Vi kan fiska med barnen, ro ut med båten, bada, klippa gräset, måla om stugan – och sådant som alltid ingår på en "semester." Kanske det kunde få henne att tänka på annat än barnens pappa. Håhåjaja.

5 Aug 2018