Ska jag också ta MC-kort?

Jag återkommer här till den körskola som jag går på. Mamma och pappa har sparat pengar för att jag ska kunna ta körkort. Det är ju hur lätt som helst. Jag tror att jag är född till bilförare. Det är som om jag inte har gjort annat än gasat, bromsat och växlat växel på en bil.

Jag klarar till och med av att köra uppför en backe på låg växel, något som jag vet att mina kompisar hatar att göra, trots att de har haft körkort i fler år (jämfört med mig som ännu inte har något körkort). Den senaste tiden har jag börjat fundera på om jag inte också ska ta ett MC-kort?

Jag har blivit MC-biten

Häromdagen satt jag på min pojkväns MC – jo jag har skaffat mig en pojkvän, efter en rejäl paus på flera år – och jag blev helt enkelt fast. Nu bara måste jag skaffa mig en egen MC och köra med min älskling på vägarna. Det finns ju absolut inget bättre än att susa iväg på över 150 (hoppas inte trafikpolisen läser det här). Jag säger bara WOW! Sedan dess har jag bara tänkt på motorcyklar och ser bara motorcyklar så fort jag är utomhus.

Vill ha en japansk MC

De bästa motorcyklarna är japanska. Så mycket har jag lärt mig hittills. Helst vill jag ha en Yamaha. Jag måste ha en lätt motorcykel. Och den får inte vara för tung eftersom jag ju ska kunna lyfta den. Sedan måste jag skaffa mig en riktigt ett MC-ställ och stövlar. Sedan gör jag och pojkvännen världen lite mer osäker.

Ska jag ta mitt MC-kort i Stockholm?

Har funderat på att ta mitt MC-kort i Stockholm. Det är ändå värsta trafiken här och ska jag klara av andra stressade trafikanter är det lika bra att börja med den stressigaste av dem alla. Undrar om parenteserna blir besvikna om jag bara tar ett MC-kort? De lär bli glada över att jag kan komma och hälsa på dem oftare än förut. Har man en MC kan man ta sig fram vart som helst. Dessutom går min MC att gå snabbare än vilken annan bil som helst.

Jag har funderat på att ta mitt MC-kort närmare där jag bor, i Globen i centrala Stockholm. Jag vill göra Riskettan i city i Stockholm och vill inte åka utanför Stockholm. Går jag en intensivutbildning för mitt kommande MC-kort kan jag skaffa en MC innan semestern och ge mig ut på vägarna lagom till semestern. Yes!

22 Jun 2018