Stackars barn

Här fortsätter min följetong om min syster, som har en pappa till sina barn som har startat ett eget korståg mot henne och gör livet så surt han bara kan för henne. Trots att de kom överens om att de skulle ha barnen boende hos sig varannan vecka, har ingenting fungerat. När barnen ska komma över till min syster, då är han borta med dem. Ibland svarar han inte i telefon när hon ringer för att höra var barnen är. Sedan säger han att det är för sent att barnen att komma över till henne. När det är hans tur att ta hand om barnen då är han som bortblåst och dyker inte upp förrän flera dagar senare.

Barnen är helt förvirrade och vet inte hur någonting ska bli. De gråter om nätterna.  Det är helt enkelt väldigt synd om dem. Hela deras liv har slagits i spillror. Nu vill de bara bo med sin mamma, men det tillåter inte pappan. Som om det spelade någon roll var pappan vill. Det är ju barnens liv det gäller. Har pappan en gång bestämt sig för att strula med barnen, då har han förverkat sin rätt att ha barnen. Det tycker jag. Men jag brukar hålla det för mig själv.

Barnen måste få komma till ro

Jag tycker så synd om barnen. Det räcker att de ska flytta från sitt hus, där de hade sina egna rum, sina leksaker och sina kompisar. Nu ska barnen bo på helt nya ställen och deras pappa är som förbytt. I stället för att ta hänsyn till barnen, har han börjat bry sig bara om sig själv. Han är som en helt annan person än den som vi alla känner honom som. Nu har han hotat med att dra min syster till domstolen. Han påstår att det är hon som är problemet, fastän det är han som hela tiden bryter alla överenskommelser som de har kommit överens om. Både hon och barnen är tvungna att hela tiden anpassa sig efter honom. Han är inte där när barnen ska bo med honom. Han är inte där när barnen ska flytta över till sin mamma. Han är inte där när han har lovat barnen att de ska få göra olika saker, och utflykter. Han är bara inte där. Gud vet var han är.

Nu har min syster blivit tvungen att ta kontakt med en advokat. Det eftersom han har stämt henne vid en domstol och tagit överenskommelserna – eller bristen på överenskommelsen till helt nya nivåer. Nu måste de förhandla, eller bli dömda till vårdnad, boende och umgängesrätt i domstolen i stället. Här är en länk till den advokat som hon har bett om att få hjälp med umgängesrätten: https://www.umgängesrätt.com.

18 May 2018