Svårt få bort stor stubbar

Vilken sommar vi fick, och det redan i maj. Jag som gav upp om en varm vår redan i april, blev överraskad av sommaren som intog Sverige. Och jag tror inte det bara var jag, stora delar av Sveriges befolkning känner antagligen likadant. I och med den snabba sommaren har vi blivit tagna på sängen med det vi måste åstadkomma så här på sommaren.

Plötsligt blir det aktuellt att avboka semesterresan, det är ingen idé att åka utomlands nu när det är så fint hemma. Jag kan behöva de pengarna till andra roligare saker hemma. Och jag antar att jag inte är den enda som inte vill slösa och smutsa ner vår miljö så vi kan spara energi och bli alltmer miljövänliga. Jag sökte på nätet vilket avtryck en flygresa gör på miljön och hittade detta: 

"Det är svårt att vara miljövän och flyga mycket. Flygplan släpper förutom växthusgasen koldioxid även ut vattenånga och kväveoxider som på hög höjd också har stor effekt på klimatet. Din klimatpåverkan när du sitter i ett flygplan är därför ungefär lika stor som om du kör ensam samma sträcka i en vanlig bil."

Fint väder gör att man kan stanna hemma på semestern

Det där är ju riktigt deprimerande. Jag är glad om jag avbokar resan. Då kan jag fortsätta leva med mig själv med lite bättre samvete. Mamma och pappa behöver min hjälp mer nu än förut. De vistas så mycket inomhus på vintrarna att de nästan är som murmeldjur (förlåt mamma och pappa), när det är dags att kliva ut i vårsolen. Särskilt trädgården behöver ombesörjas – som mamma kallar det. Vad hon menar är att "någon" måste kapa grenar, rensa gräsmattan, gödsla blommorna och plocka bären och frukten senare i sommar. Denna "någon" brukar bli jag. I alla fall misstänker jag skarpt att det blir jag som får göra det, eftersom varken mamma eller pappa borde göra något alls ute.

Vi behöver anlita trädfällning i Stockholm

Även om jag är bättre på att klättra i träd och samla ihop grenar och springa och vattna blommor, kan jag inte rubba en jättelik stubbe som de har i trädgården. Jag tror de faktiskt blir tvungna att anlita någon som arbetar med trädfällning i Stockholm. Jag misstänker att man måste komma med typ en jättesåg och såga sönder hela stubben för att få bort den. Sedan får de väl gräva runt stubben för att få bort hela nätverket av grenar som har rotat sig djupt ner i marken. Allt det som inte jag klarar av med en vanlig sekatör i handen.

25 Jun 2018