Takläggare i Stockholm är kunnig i olika material

Ska ni bygga nytt men är osäkra på vilken typ av tak ni ska ha? Ta hjälp av en takläggare i Stockholm som är kunnig i arkitektur och byggnadshistoria.

Bygger man ett hus inom ett detaljplanerat område finns det vissa regler man måste följa när det gäller färger och materialval. Är man osäker på vad som gäller kan man rådfråga en takläggare som är verksam på orten. En kunnig takläggare är väl insatt i både arkitektur och byggnadshistoria och vet vilka olika taktyper som passar.

I en stad som Stockholm är det annars vanligt med både tegel- och plåttak. I de områden där det finns mer modern arkitektur med platta tak använder man sig ofta av papp eller sedum. Vilket takmaterial man ska välja beror på takets lutning och konstruktion, samt husets arkitektur.

Det finns takläggare som erbjuder garanti

Vill man anlita en takläggare i Stockholm ska man börja med att ta in offerter från några olika och jämföra priser. En seriös takläggare kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök. Annars kan det vara svårt att bedöma vilket material som passar huset bäst. Men också hur mycket materialet och arbetet kommer att kosta.

När man väljer takläggare måste man också titta på referenser och vilka villkor som gäller. Det finns takläggare som exempelvis lämnar garanti på sitt arbete. Fast vill man vara helt säker på att takläggaren har gjort ett korrekt arbete ska man låta en oberoende besiktningsman kontrollera taket när det är klart.

12 Aug 2023