Tänk när jag gick till jobbet i t-shirt

Idag hände det min kompis lilla son att han hade tappat sin nyckel, och var så förtvivlad. Han hade gått hem från skolan och tänkte gå in och leka. Han visste att föräldrarna skulle komma hem, bara några timmar senare. Han skulle bara fortsätta bygga på sitt lego. Då märkte han att han hade tappat sina nycklar. Som tur var hade han med sig sin mobil och kunde ringa sin mamma (min kompis). Hon fick ta ledigt resten av dagen och åka hem till sin son, som stod och grät utanför sitt hem. Jag kom att tänka på när jag själv blev utelåst en kall vinterdag.

Jag hade sålt min bänkdiskmaskin

Dagen som jag belv utelåst en kall vinterdag, och det snöade, var en morgon när jag skulle sälja min bänkdiskmaskin. Jag hade precis klätt på mig och den som ville köpa min bänkdiskmaskin skulle komma tidigt på morgonen innan jag gick till jobbet. Jag hade tagit på mig en t-shirt (som tur var) och tänkte ta på mig tröja efteråt, när det ringde på dörren och den som skulle köpa maskinen stod utanför. Det var en äldre herre som ville köpa den. Han gav mig pengar och jag hann tänka att jag skulle hjälpa honom bära ut maskinen till bilen som stod och väntade utanför. Jag hade på mig skor och bara slog igen dörren medan jag hjälpte honom bära ut den tunga bänkdiskmaskinen.

När jag stod utanför märkte jag att jag saknade nycklar

Jag hade bara slagit igen dörren utan att tänka på vad jag hade gjort. Nu stod jag utanför min bostad i bara t-shirt medan det snöade. Jag var utan plånbok, mobil och nycklar. Och dörren hade jag stängt med ena foten. Jag kunde inte ringa min pojkvän, för jag hade ingen mobil. Inte heller kunde jag åka till jobbet, eftersom min plånbok var inne i den låsta lägenheten. Så jag bad den snälla gentlemannen om skjuts till jobbet, eftersom allt jag behövde fanns inne i den låsta bostaden. Typiskt mig!

Då dök jag upp på jobbet i t-shirt

Gissa om folk blev förvånade när jag gick in på jobbet, i bara en t-shirt fastän det snöade ute. Väl på jobbet kunde jag sedan ringa min pojkvän, som hade hemnyckel och kom och hämtade mig när arebtsdagen var slut och skjutsade hem oss båda. Där låg både nyckel, mobil och plånbok och väntade på mig där hemma. Hade jag bara haft min mobil hade jag kunnat ringa en låssmed, men det hade jag ju inte.

24 Aug 2018