Tankar kring skönhetsingrepp

Utséendefixeringen

Vi kvinnor och tjejer har alltid en tendens att vilja förbättra vårt utséende. Jag personligen har fått jobba hårt med självförtroendet för att känna mig nöjd med min kropp och mitt utséende. Jag vet att det är många yngre tjejer men även vuxna kvinnor som kollar på modeller och önskar att de såg ut som dem. Jag var också så tidigare. Men nej! En dag sa jag till mig själv “Clara, du är så jävla vacker!”. Varje dag sa jag det till mig själv i spegeln. Vissa dagar menade jag det, vissa kändes det som att jag stod och ljög för mig själv. Det var ärligt talat oftare som jag kände att jag ljög än att jag verkligen menade det jag sa. Jag har haft vänner under min uppväxt som har varit smalare än jag och även de som har haft mer kärlek på kroppen. Men jag jämförde mig alltid med de som var smalare och i mina ögon vackrare.

Jag testade flera olika dieter i mina tonårsdagar, allt från LCHF, GI, svält, ja you name it. Jag har testat de flesta. Men oavsett om jag stod ut någon vecka med varje diet så var det inte för mig. Så för tillfället har jag bestämt mig för att vara nöjd med min kropp och mina kurvor.

Naturliga skönhetsingrepp?

Dock, vad händer i framtiden? Kommer jag vara lika nöjd när jag blir äldre? Något som jag har funderat på är skönhetsingrepp. Inte skulptera om någon kroppsdel eller implantat, men vissa skönhetsingrepp har jag mer förståelse för. Om vi tar bröstlyft och bröstförstoring till exempel. De har jag förståelse för. Om man har fått barn och ammat och brösten förändras, då förstår jag att man vill få tillbaka sina gamla bröst, eller iallafall något som liknar dem. Det finns ju även botox, fillers och liknande för att få till ett yngre utséende. Ibland är mina åsikter kluvna kring detta, åldrandet är ju naturligt men samtidigt har jag förståelse för de som vill bättra på utséendet när de första rynkorna börjar komma. Det finns ju exempelvis ansiktslyft utan kirurgi nu som kan genomföras. Då är det inopererade trådar i huden som stramar upp och effekten försvinner efter cirka 24 månader. Det är mer naturligt och kanske bättre än att göra ett ansiktslyft med en riktig operation. Jag personligen skulle nog säga att jag föredrar mer “naturliga” skönhetsoperationer som inte är hundra procent permanenta. Det finns även microblading, det är som en 3D-tatuering av ögonbrynen som inte heller är permanent. Där skärs små snitt i ögonbrynen och i snitten så läggs det färgpigment. När det har läkt så får man helt enkelt snyggare och jämnare ögonbryn. Microblading är något som jag har funderat på, men vi får se om det blir av. Dock är båda dessa behandlingar något som varar i cirka två år och det känns bättre än helt permanenta. En vacker dag kanske vi vill vara helt au naturel?

 

22 Jun 2017