Transfer Arlanda - frågor & svar

Dags att flyga utomlands från Arlanda? Att ta sig till vår största flygplats är den första logistiska utmaningen du ställs inför. Beroende på var i Sverige du utgår ifrån så ser din kommande transfer till Arlanda olika ut.

Det är en stor skillnad mellan transfer till Arlanda från Stockholm jämfört med att åka från en stad i Norrland. Det senare innebär ofta att man dels tar egen bil och dels också nyttjar de alternativ vad gäller långtidsparkering som finns. Ett smidigt sätt att resa på, men de allra flesta skulle emellertid skriva under på att den bästa lösningen i dessa lägen vore en fungerande järnväg där ett tåg kunde - med garanti - lova en trygg och säker resa. Vilket, tyvärr, är långt ifrån sanningen idag.

Ska du däremot ha transfer till Arlanda från Stockholm så finns fler alternativ, men även fler frågor. Här nedan ska vi svara på några av de vanligaste frågorna om detta ämne - enligt följande:

Vilket alternativ för transfer till Arlanda är bäst?

Det finns primärt tre alternativ - tåg, buss eller taxi - och samtliga av dessa har sina för- och nackdelar. Faktorer som spelar roll är hur mycket du är beredd att betala, hur snabbt du vill vara på plats och även hur många ni är som ska åka. Vilket är den billigaste transfern?

Buss - utan tvekan, och det är även ett alternativ med många andra fördelar. En enkel biljett med flygbuss till Arlanda kostar lite mer än 100 kronor och på köpet så får du bekvämlighet, punktlighet och en trygg och säker resa. Du kan även välja mellan en massa olika avgångar och hållplatser.

Snabbtåg - är det bra?

Jättebra, men även dyrt. Jämför man med kostnaden för en enkel biljett med buss så är det mer än dubbelt så dyrt att välja snabbtåget. Dessutom måste du också ta dig till T-centralen för att åka. Resan går fort, men det kräver också både pengar och planering innan man kommer iväg.

8 Feb 2024