Världens Bästa Morgonrutiner

Det finns så mycket saker som jag vill hinna med varje morgon när jag vaknar. Självklart så spelar det stor roll om jag har gott om tid eller om jag har råkat snooza lite för länge. Det allra viktigaste är utan tvekan morgonkaffet. Jag har både en vanlig kaffebryggare som jag alltid gör redo kvällen innan. Då är det bara att sätta på bryggaren utan att behöva fylla på med vatten och kaffepulver när man är nyvaken. Jag har även en termosbryggare, skitsmart! Det är som en vanlig kaffebryggare, men istället för en kanna så landar kaffet direkt i en To Go termos, så det är bara att stänga locket och gå hemifrån. Termosbryggaren är klockren de dagar jag har råkat snooza för länge.

De bästa mornarna är när jag kan ha en riktig mysmorgon. Mysmorgon för mig innebär att jag inte behöver stressa upp utan jag kan ta all tid i världen på mig för att vakna till liv och göra mig klar för dagen. Det bästa som finns när man vaknar och är ledig är att kunna dricka morgonkaffet i sängen. Dock kan tvättning av sängkläderna behövas lite oftare på på grund av det. Men att få dricka kaffe i sängen på morgonen måste nog vara en av mina bästa morgonrutiner.

När första koppen kaffe har gått ner så vill jag helst ha en riktigt god frukost. Ibland på helgerna så lyxar jag till det med att göra amerikanska pannkakor. Enligt mig är det lättare att göra amerikanska pannkakor än vanliga pannkakor. Jag misslyckas alltid med vändningen i stekpannan på de vanliga. Om det inte är pannkakor så blir det äggröra eller kokt ägg på en god macka. Ägg tar sån tid att göra och den tiden finns inte alltid om kudden var lite för skön när man går upp. Så resten av min mysmorgon spenderas helst med frukost i soffan och någon bra serie på datorn eller tvn.

Andra sköna och härliga morgonrutiner är att alltid tvätta av ansiktet. Jag gillar att ha smink på dagarna och för att inte få finnar och pormaskar så tvättar jag alltid av huden innan jag börjar sminka mig. Detsamma gäller självklart på kvällen, då passar jag även på att smörja in ansiktet med en bra nattkräm så huden känns fräsch igen på morgonen. Vissa föredrar att duscha på morgonen, men jag är sån som föredrar att få sova en stund extra om jag inte är ledig dagen efter. En riktigt lång dusch när man är ledig är inte heller att klaga på. Då kan man dessutom passa på att ta extra hand om kroppen, både med hårinpackning och skrubba huden med handske och peelingkrämer.

Om jag bara fick behålla en morgonrutin så är det morgonkaffet som blir vinnaren. Allt det andra är bonusar.

 

8 Apr 2017