Vem vill inte ha hundfoder?

Våra husdjur har det bra och när man läser på förpackningen med hundfoder ser man att det innehåller exklusiva produkter som lax, lamm, anka och oxkött.

Nu är det väl kanske inte den finaste oxfilén eller lammkotletterna som ligger i hundmaten men färdigt hundfoder håller väldigt hög kvalitet om man väljer rätt butik när man handlar. Du ser på innehållsdeklarationen vad hundmaten innehåller och hur mycket näring din fyrbenta vän får av maten.

Hundmat ska smaka gott men det viktigaste är att alla näringsämnen finns där och att maten är tillverkad av färska råvaror. I en butik som är välsorterad hittar du dessutom foder som är anpassat till hundar som är väldigt aktiva, allergiska eller har kastrerats.

Hundfoder ska anpassas till hundens behov

Det är viktigt att ta hänsyn till hundens livstil, ålder och behov av diet när du ska köpa hundfoder. På hundfodrets förpackning framgår det vilken typ av mat det är och hur mycket din hund behöver. Hundar har ibland svårt att sätta gränser för hur mycket mat de ska äta och därför behöver du ge rätt mängd så att hunden inte blir överviktig.

När du ska köpa hundfoder kan du välja mellan konserverat så kallat “våtfoder” eller torkat hundfoder i form av pellets. Fördelen med torrfoder är att du kan köpa större mängd och ha stående hemma. De flesta hundar tycker det är gott att knapra på bitarna. Våtfoder kan vara bra att variera med och för hundar med tandproblem är det en bra lösning.

30 Jul 2022